Header image alt text

Wonen Zuid

over wonen en huis huren of kopen in Zuid!

Huur

Huur en huurwoningen in Wonen Zuid

Een betaalbaar huurhuis vinden in zuid wordt beloond met jarenlang woonplezier.

Maar mooie woning vinden in zuid die ook nog betaalbaar is blijkt nog niet zo’n eenvoudige opgave. We helpen je met praktische tips graag een eindje op weg naar je droomhuis in zuid.

Huis huren stappenplan

Bepaal waar je precies wil wonen, ga hierbij van grof naar fijn. Dus kies eerst het land waar je wil wonen, wanneer dit afwijkt van je huidige vestigingsland zul je moeten emigreren en Huren in het buitenland. We gaan er even van uit dat je in je eigen land wil blijven wonen.

Kies vervolgens de steek of provincie van je voorkeur. Dit hangt meestal samen met:

  • Sociale binding (familie, vrienden en kennissen)
  • Kans op werkgelegenheid (nieuwe baan, overplaatsing of bedrijfsverhuizing)
  • Perfecte locatie voor eigen bedrijf (geschikte grond te koop, goede afzetmarkt of beschikbaarheid van veel productiecapaciteit)
  • Gunstige toekomstperspectieven (na pensioen genieten van omgeving)

De reden van een Huurwoning zoeken in zuid is vaak een combinatie van genoemde factoren.

Bepaal hierna of je liever in de stad woont of in een dorp op het platteland. Iedereen heeft hierin een eigen voorkeur, persoonlijk trekt ons de rust, kleinschaligheid en het groen van een middelgroot dorp.

Nu je weet waaraan je stad of dorp moet voldoen kun je de geboden plaatsen die hieraan voldoen gewoon eens bezoeken. En kijk niet alleen op een zaterdagmiddag in het centrum, maar rij ook eens op een doordeweekse dag door enkele woonwijken en bekijk de huizen die daar staan.

Wat zie je daar en wat valt je specifiek op?Welke indruk wekken de mensen op straat, zijn de huizen verzorgd en hoe ligt de gemiddelde tuin erbij. Ook de gekozen gordijnen geeft veel eigenschappen van de bewoners prijs!

Ga ook een stukje lopen dan zie je weer heel andere zaken dan vanuit je autoraam vanaf de openbare weg kunt zien. Loop eens achter een huizenblok om en neem waar wat je daar aantreft.

Maar een praatje met voorbijgangers, bij voorkeur met plaatselijke bewoners die daar al een tijdje een huis huren. Vraag gewoon het het wonen en leven bevalt in de stad en specifiek die wijk. En hoe de woningbouwvereniging of Commerciƫle verhuurder te werk gaat. Het zal je verbazen hoeveel informatie en inzicht zo iemand je geven kan.

Nu je een goede indruk hebt van de stad en een woonwijk gekozen hebt, is het tijd om een huis te vinden. Informeer dij de Plaatselijk makelaar voor huurwoning of koophuis. In het laatste geval zul je meestal financiering nodig hebben, vind voor jouw situatie de Beste hypotheek.

Meer huis huren tips websites:

Antikraak wonen

Seniorenwoningen

Huis huren

Kosten huis bouwen

Vrijsectorhuur

Samenlevingscontract

Deze websites zijn zeker een bezoekje waard voor wie goed voorbereid een huis in zuid huren gaat.